Flyttstädning Stockholm
Flyttens konster och regler
January 31, 2017
Flyttstädning Stockholm
Bland dammråttor och städgener
February 13, 2017

Tycker du att städning är det absolut tråkigaste syssla som man kan hålla på med? Då är du lyckligtvis inte ensam. Det är många som anser att städning är tungt och tråkigt. Hur kan man förenkla städningen så att den inte blir så trist? Den mentala inställningen till städning är väldigt viktigt. Om man redan har en negativ attityd till att börja städa så blir allt mycket jobbigare. Om du ser dom positiva fördelarna som städningen kommer att ge dig, så blir allt mycket enklare. En positiv inställning gör underverk och allt känns betydligt lättare med ett glatt sinne. Efter att städningen är klar kan du belöna dig själv med något som du tycker är roligt. Det ger dig den morot att ta tag i städningen.

Hinner du inte att dammsuga lika ofta som du borde? Då kan det vara praktiskt att införskaffa en borste med skyffel. Det var dom verktygen som man hade innan den första elektriska dammsugaren gjorde sitt inträde under året 1912 i Sverige. Dammsugaren vägde hela 14 kilo. Det var bara rika hushåll som hade råd att införskaffa en dammsugare i början. Nu finns den praktiskt taget i varje hem.

Städknepen för en enklare tillvaro

I köket kanske du är flitig användare av din mikrougn. Den blir lätt smutsig och du har inte alls ork och lust att stå skrubba den i en timma. Då finns det ett knep som gör underverk med nedsmutsade mikrougnar. Du tar en skål med varmt vatten och skivar ned några citronskivor och så ställer du in den i mikrougnen och vrider på allra högsta effekten i cirka fyra till fem minuter. Smutsen kommer att lossna av lätt när du torkar ut med en trasa.

För att undvika att få städa för mycket i köket är det viktigt att ta hand om disk och matspill direkt. Brödsmulor och dammråttor ska heller inte ligga och skräpa på köksgolvet alltför länge. Ju mer man plockar upp och torkar av efter sig desto mindre städning behöver man utföra i sitt hem.
Andra knep som du kan ta till för att underlätta städningen är att inte belamra din säng med massor av stilfullt trendiga kuddar och högar med mysiga plädar. När klockan ringer på morgonen så kan det kännas jobbigt att bädda sängen med alla kuddar som ska ställas på plats. Eller det finns helt enkelt inte tid till detta. Det hela blir bättre om du minimerar kuddarna och alla plädar så att morgonrutinen att bädda sängen går betydligt snabbare.

Tycker du fortfarande att städningen känns hopplöst tungt och jobbigt? Då är det dags för dig att börja anlita en städfirma som kan veckostäda eller storstäda hemma hos dig. Städfirman Stockholm är det självklara alternativet om du vill ha ett välstädat och rent hem. Ibland kan det helt enkelt vara bra att låta en utbildad och duktig städpersonal från en städfirma göra huset rent!

Flyttstädning Stockholm