Flyttstädning Stockholm
Städa inför en visning
January 17, 2017
Flyttstädning Stockholm
Flyttens konster och regler
January 31, 2017

Telefonen ringer, det är en bekant som vill komma hem till dej inom en cirka en halvtimme.Men rummen ser ju helt stökiga ut, det är inget som man vill knappt visa upp för någon utomstående. Hur ska denna röra försvinna? Ta det lugnt och börja med att ställa din klocka på mobilen. Du kan till exempel dammsuga i cirka fyra minuter och plocka undan skräp på fem minuter. Att tidsbestämma det du ska göra är bra. Då blir det mera som en tävling som går ut på att hinna så mycket som möjligt inom den uppsatta tidsramen. Om du vill och vet vad ska städas så kan du skriva en checklista och sen avgöra hur mycket tid som går åt för de olika städuppgifter. Sätt gärna på någon favoritmusik eller radio också. Det brukar alltid ge positiv energi och du utför jobbet i snabbare takt till musiken. Men detta är givetvis ett frivilligt knep.I sovrummet kan sängen bäddas och ta fram en korg där du kan lägga ned tvätt som ligger på stolar eller golv.

Sortera i ut i röran

Nu får du börja att sortera. De rena kläderna hängs upp på klädhängare och smutsig tvätt läggs ner i tvättkorgen. I badrummet kan du spraya toaletten med badrum spray och torka av. Badrumsspegeln kan sprayas med glas och fönster spray. Torka av och se hur spegeln glänser av renhet.

Nu är det dags att gå till köket. Ta in smutsig disk i diskmaskinen eller ställ in diskad och ren disk i sina hyllor där dom hör hemma. Alla synliga köksytor kan sprayas med det medel som du normalt brukar använda och torka sedan noggrant av.

Sedan är det dags att rusa in i vardagsrummet. Detta ska högst ta fem minuter. Ta fram en soppåse eller korg och släng alla tomma förpackningar och annat skräp. Om det finns smutsiga kläder här så åker dom rätt ner i tvättkorgen. Tidningar kan läggas på hög för att kastas i tidningsinsamlingen. Dammtorka ytor som bord och fönsterbrädor. Kuddar i soffan kan skakas lätt och fluffas till. Tv rutan kan också behöva en uppfräschning. Den kan dammtorkas och rutan kan göras rent med medel som passar din tv.

Vid stökiga skrivbord kan pennor och papper som ligger framme snabbt omorganiseras. Ställ alla pennor i en glasburk eller pennställ. Papper som kan sparas kan läggas ner i en pärm eller mapp. När du ställer tillbaka din dator eller pennstället ska du tvätta av skrivbordet med en fuktig trasa. Ta gärna samma trasa över alla ytor och bord som du har. Ingen vill komma hem till dej och se damm överallt. Ta en glansspray puts flaska och spraya på dina speglar. Torka av och du får ett fräschare intryck av ditt hem. Nu ska dammsugaren göra en välbehövlig entré i rummen. Dammsug soffan, mattorna och alla golv fina.

Hoppas att dessa städtips var användbara när du får oväntat besök. Men det är alltid smartast att ha det fint jämt hemma, så du inte drabbas av panik när telefonen ringer.

Flyttstädning Stockholm