Flyttstädning Stockholm
Städa på tid
January 24, 2017
Flyttstädning Stockholm
Städningens vanmakt och glädje
February 7, 2017

Du står mitt i flyttröran i hemmet. Ni ska flytta. Äntligen har tiden kommit för att börja om på en ny adress, kanske till och med i en ny stad. Det väcker känslor av glädje, men en känsla av matt trötthet uppstår när du blickar ut på alla prylar och möbler som du har införskaffats på den gamla adressen.

Tänk på att skaffa flyttkartonger som omsorgsfullt måste märkas med innehållet. Det är viktigt att kategorisera alla saker under rätt kategori så att man inte finner köksglas i kartongen för barnens leksaker. Ni måste nu börja att tömma hela huset eller bostaden på alla era inpackade lådor. Se noga till att inget glöms kvar i hyllor. Precis allt ska bli tomt.Din balkong måste också tömmas.

Praktisk städning

Det blir lättast att börja med att städa köket och badrum först. Det är rum som du kan stänga och inte behöver öppna under flyttstädningens gång. Hallen och korridorer kan vara utrymmen som städas allra sist.
Vid flyttstädning är det brukligt att börja städa uppifrån och nedåt. Det är praktiskt och smidigare.

Städmaterial som du behöver för flyttstädningen är såklart en mopp med tillhörande skurhink. Ta fram dammsugare och trasor och tvättsvampar till rengöring. En toalettborste är bra att ha för att skrubba rent i toaletten. Här kan man också gärna införskaffa avkalkningsmedel till badrummet. En fönsterskrapa som hjälper dej att få rutorna ett skinande resultat. Alla slags rengöringsmedel är välkomna att deltaga. I köket kan du behöva ugnsrengöringsmedel och fönsterputs till fönsterna. Kök spray och badrumsspray är klokt att använda också.

Vid starten av flyttstädningen ska du börja med dina fönster och avtorkning av träsnickerier. Alla fönster i ditt gamla hem ska putsas noggrant. Alla fläckar på listor och runt om fönstret ska bort. Persienner ska du torka fria från damm och smuts. Behandlade ytor som golvlister, taklister, trösklar och fönsterbågar ska göras rent från damm och diverse fläckar. Glöm inte att städa bakom elementen.
Alla dörrar i bostaden måste torkas rena och det får inte finnas befintliga fläckar. Handtagen på dörrarna måste också tvättas av.

Garderober ska rengöras noggrant med rengöringsmedel och din våta trasa. Även garderobsdörrarna ska tvättas och torkas av. Har garderoben hyllor och klädstänger ska man ta ut dessa och tvätta av också.
Alla golv ska dammsugas och våttorkas med hjälp av din mopp och skurhink. Väggar och tak ska vara dammfria.
Köket är ett av det viktigaste rummet i bostaden att rengöra. Det ska ske på ett grundligt och noggrant sätt. Börja gärna med att tvätta taket först och sen tvätta ur alla tomma kök skåp. Alla köksytor som köksbänkar måste bli rena från fett och smuts. Kylskåpet ska tömmas på sitt innehåll och torkas av och luftas ut. Frysen ska frostas av och tvättas rent. Spis och ugn rengöres på alla sidor och även bakom spisen. Spisfläkten ska avfettas och torkas av.
Det är viktigt att flyttstädningen planeras och görs på ett grundligt sätt. Skriv gärna listor över vad som behöver att göras. Ta gärna hjälp av vänner när du är i flyttartagen. Eller anlita en flytt och städfirma. Då blir flytten så mycket enklare.

Flyttstädning Stockholm